• STRETEJİK SEO

      • STRETEJİK SEO
      • Google da Yükselmenin Yolları

        Günümüzde birçok firma, şirket isminin ve ürünlerinin duyulmasını, bilinmesini ister. Bunun için de teknolojiden yararlanılır. Sosyal medya hesapları, makaleler, web siteleri hazırlanır ve tanıtımlar yapılır. Web sitenizin üst sıralara çıkması için Google kurallarına uygun olmalı.  Bu kurallardan birkaç tanesini sizlerle paylaşacağız;

        Sitemap (Site Haritası) Nedir?
        Web sitesinde yayınlanmış olan tüm içeriklerin linklerinin yer aldığı. xml uzantılı bir dosyadır sitemap ve arama motoru botları bu dosyayı esas alarak inceleme işlemini gerçekleştirir. Ayrıca bir web sitesinin sitemap’inin olması arama motoru optimizasyonu yani seo açısından çok önemli bir etkendir. Kısacası sitemap web sitenizde bulunan sayfaların listesi ve bu sayfaları Google bot gibi web tarayıcı botlarına bildirmenizin en kolay yoludur.
        Arama motoru botlarına rehberlik eden. xml uzantılı bir dosya olan sitemap yani site haritası sayesinde bu botlar; sayfaları ne zaman indexledi, sayfa ne zaman güncellendi, hangi sayfa ne kadar önemli, bu gibi soruların cevabını bulur ve buna göre indexler.

        Peki, Sitemap’in Faydaları Nelerdir?
        Bir web sitesinin sitemap’i varsa o internet sitesi daha hızlı ve daha çok indexlenir. Örneğin Google bot web sitenize girdi ve web sitenizin sitemap’i var. Böylece Google bot site haritanızdan yararlanarak sayfalarınızı indexler.

        Web Sitenizin Site Haritasına İhtiyacı Olup Olmadığını Nasıl Anlarsınız?
        •    Siteniz büyükse yani içerikleri fazla ise Google botlarının yeni bir sayfayı ya da kısa zaman önce güncellenmiş bir web sayfasını atlaması olası olduğu için sitemap’ ihtiyacınız var.
        •    Site içi kendi web sitenize linklendirme pek yoksa Google botları web sayfalarınızı indexlemeden atlayabilir.
        •    Diğer internet sitelerinden linkle sayfalarınıza hiç yönlendirme almıyorsanız ve siteniz yeniyse Google botları sitenizi indexlemede gecikebilir ya da web sayfalarınızı bulamayabilir.


        Robots.txt nedir?
        Robots.txt,web sitesinin ana dizininde yer alan web tarayıcıların botları için kılavuz bir dosyadır. Yani örneğin Google botları web sitenize geldiğinde ilk olarak robots.txt dosyasına girecek ve bu dosyadaki kodlar doğrultusunda hareket ederek hangi sayfalara gireceği veya girmeyeceğini anlayacaktır. Böylece hangi sayfaların indexlemesini veya indexlememesini istiyorsak robots.txt dosyamızı ona göre oluştururuz. Yani Google botlarına internet sayfalarımızı dolaşmasına izin veririz ya da vermeyiz.
        Peki, web tarayıcıların botlarını neden engellemek isteyebiliriz?
               •    Web sitesi henüz tamamlanmamış veya bitmemiş web sayfaları içeriyor olabilir. Mesela Google`ın bitmemiş sayfaları indexlemesini istemeyiz.
               •    Web sitesinde yer alan bir içeriğin arama motorları tarafından bulunmasını istemeyebiliriz.
               •    Birbirine benzeyen web sayfalarının hepsinin kaydedilmesini istemeyebiliriz çünkü bu spam riski oluşturabilir. Bu yüzden de birbirine benzeyen sayfalardan yalnızca birinin indexlenmesine izin verebiliriz.
               •    Sonuçlarda çıkmak istemediğimiz web tarayıcıları olabilir.
               •    E-posta toplayan zararlı botlara yakalanmamak için robots. txt dosyasını kullanarak bu botları engelleyebiliriz.
        Robots. txt Dosyası Nasıl Oluşturulur?
        User-agent: Botun adı
        Disallow: Botun izinlerini gireceğimiz komutlar
        Örnekler:
        User-agent: *
        Allow: /
        User-agent`teki * komutu, tüm botların web sitesini indexlemesine izin verilmiş anlamına gelmektedir.

        User-agent: *
        Disallow: /
        İlk satırda tüm botlara izin verdik. İkinci satırda / komutuyla hiçbir botun web sitesini indexlemesine izin vermemiş olduk. Böyle bir durumda botlar web sitesini taramayacak dolayısıyla indexlemeyecektir.

        User-agent: *
        Disallow: /images/
        Botlar, images klasörünü indexlemeyecek anlamına gelmektedir.

        User-agent: *
        Allow: /dosyalar/site.html
        Disallow: /dosyalar/
        Botlar, dosyalar klasöründeki site. html hariç hiçbir dosyayı taramaz dolayısıyla indexlemez.
        robots.txt nasıl oluşturulur,robots.txt faydaları,robot.txt oluşturucu, robot txt

        Alexa nedir?
        Alexa Nedir? Ne İşe Yarar?
        Alexa, bir web sitesinin seçilen ülkedeki ve dünyadaki ziyaret edilme sayılarını gösteren, bir web master aracıdır. Bir nevi web sitesi ziyaretçi sayacıdır.
        Web sitesinin alexa değerlerine ulaşabilmeniz için Alexa araç çubuğunu web tarayıcınıza eklemeniz gerekmektedir. Buradan indirebileceğiniz alexa araç çubuğunu aşağıdaki adımları izleyerek tarayıcınıza yükleyebilirsiniz.
        Alexa`yı indirdikten sonra, karşınıza çıkan sayfada (tarayıcınız Chrome ise) CHROME`A EKLE ibaresiyle karışılacaksınız. Bunu tıkladıktan sonra açılan pencerede bu uzantıya izin verin. Böylece alexayı tarayıcınıza eklemiş oldunuz. Tarayıcınızın sağ üst köşesindeki imgeyi tıklayarak bir sitedeki alexa değerini görebilirsiniz. Bu imgeyi tıkladıktan sonra orada yazan sitenin adına tıklayınca o web sitesine ait ayrıntılı alexa değerlerini içeren yeni pencerede bir sayfa açılır. Buradaki Global Rank değeri; bu sitenin dünyadaki ziyaretçi sayısına göre web site sıralamasıdır. Rank in Turkey ise, Türkiye`deki sıralamasıdır.
        Bounca Rate: Hemen çıkma oranı anlamına gelmektedir. Web sitenize gelen ziyaretçilerin sitede ne kadar kaldığını gösteren orandır.
        Daily Pageviews per Visitor: Siteye gelen bir ziyaretçinin ortalama olarak günlük sayfada kalma/gezinme süresidir.
        Daily Time on Site: Ziyaretçilerin sitede geçirdiği günlük zaman
        Arama motorlarında kullanılan kelimelere göre bir web sitesinden web sitemize link alırsak Alexa trafiğimiz artacaktır. Çünkü sitemizin ziyaretçi sayısı artacaktır.
        Top Keywords From Search Engines başlığının altında da bu yoldan aldığımız linkler ve ziyaret yüzdeleri yer alır.
        Upstream Sites ise hangi tarayıcıdan sitemize daha fazla girilmiş bunu anlayabiliriz. Örneğin; www.google.com mu www.google.com.tr mi?
        Total Sites Linking In ise toplamda aldığımız link sayısıdır. Yani başka bir sitenin kendi web sitemize link yoluyla trafik oluşturmasıdır. Buna backlink adı da verilir. Backlink, arama motoru optimizasyonu yani arama motoru sonuçlarında üst sıralara çıkmamızı sağlayan bir yöntemdir. Ancak bunun doğal olması gerekmektedir ya da doğal görünümlü yöntemler kullanılmalıdır. Yoksa web tarayıcıları web sitenize ceza verebilir ve sonuçlarda dahi çıkmanıza izin vermeyebilir.
        Who visits domain.com? Bu başlık altında ise web sitenizi kimler ziyaret ediyor; kadın/erkek, çalışıyor/çalışmıyor/öğrenci gibi ziyaretçilerinizin genelde kimler olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu bazı sektörlerde çok işe yaramaktadır. Bu sayede müşterilerinizi daha iyi anlayabilir, verdiğiniz ürün veya hizmetleri buna göre düzenleyebilirsiniz.
         

        • STRETEJİK SEO için Tartışma Başlat !
        • STRETEJİK SEO için Tartışma Konusu Açın
Copyright © 2011 - 2024 Arte Cod Bilişim Teknolojileri Tüm Hakları Saklıdır.